Видео игре које дјеца могу сама градити по својој жељи

ГС
Видео игре које дјеца могу сама градити по својој жељи

Некада нам је за прављење игрица било потребно да она већ подржава посебну опцију грађења или да научимо програмирати.

Међутим, много тога се промијенило.

Сада дјеца која су одувијек сањала о томе да направе своју игрицу имају ту могућност захваљујући једноставним видео играма.

Неке од тих игара су Супер Марио Мејкер 2 и Левелхед који су погодни за све узрасте, док је Дримс степеница више када је у питању прављење игрица и намијењена је за тинејџере.

Супер Марио Мејкер 2 је класик овог жанра. Ова игрица вашем дјетету омогућава дизајнирање нивоа, а Нинтендо је објавио и опцију у којој вам објасне како најлакше направити неки ниво и шта је потребно да би био добар. Родитељи су рекли како су њихова дјеца одушевљена водичом за прављење левела јер су забавни и једноставни.

Левелхеад је невјероватно симпатична игрица, има бројне опције и предности, а једна од њих је и могућност измјене онога што се налази у игрици попут бојења свих елемената, рушења, грађења нових, копирања дијелова који вам се допадају и слично. За кратак период можете направити нешто веома интересантно на шта ћете бити поносни када објавите онлине.

Дреамс је тинејџерска игрица за ПлејСтејшн 4 и одличан је први корак за оне који желе знати како је бити дизајнер. На почетку се налази једноставан увод након чега врло брзо можете повезати елементе и правити своју игрицу. Упркос томе што је игрица једноставна и нивои се откључавају док напредујете, ова игрица и није баш за најмлађу дјецу.

Поред ове три игрице постоји још много игара и опција које вам нуде могућност прављења видео-игре по свом укусу, а Супер Марио Мејкер 2 Левелхед и Дримс су у предности према популарности и квалитету.

(Klix)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана