ВацАп изгубио милионе корисника због нових услова

Срна
ВацАп изгубио милионе корисника због нових услова

ЛОНДОН - Због врло лоше објашњеног ажурирања услова коришћења, милиони корисника апликације ВацАп напустили су ту платформу и прешли на алтернативе попут Сигнала и Телеграма.

Напуштање платформе било је толико велико да је ВацАп морао да одложи имплементацију нових услова, који су били заказани за 8. фебруар, за 15. мај, а како би се корисницима објасниле промене које се уносе, пише британски Гардијан.

Током прве три недеље јануара, платформа за размјену порука Сигнал добиле 7,5 милиона нових корисника сиром света, а Телеграм 25, док је ВацАп 12. јануара пао са осмог на 23. мјесто највише преузетих апликација у Великој Британији.

Са друге стране, Сигнал 6. јануара није био ни међу првих 1.000 најпреузиманијих апликација, да би 9. јануара доспео на 1. мјесто.

Директорка јавних политика ВацАпа за Европу, Блиски исток и Африку Ниам Свини рекла је одбору за унутрашње послове да верује да је егзодус повезан са ажурирањем услова услуге компаније.

Како је објаснила, ажурирање је требало да омогући нову групу алатки око пословних порука и пружи већу транспарентност око постојећих политика приватности.

“Желимо да буде јасно да ажурирање неће утицати на приватност порука са пријатељима и породицом ни на који начин”, саопштила је компанија ВацАп.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана