Ускоро ћемо моћи да зарађујемо и преко Twitterа

Г.С.
Ускоро ћемо моћи да зарађујемо и преко Twitterа

Захваљујући једној корисници Twitterа, сада знамо како Twitter намерава да имплементује опцију давања напојнице.

Џек Дорси и екипа из Twitterа константно размишљају о начинима на које могу повећати број корисника, али и уновчити популарност и тренутну велику корисничку базу те мреже. Међу потенцијалним новим опцијама већ неко вријеме спомиње се могућност покретања група, како би се повезали корисници с истим интересима попут спорта, музике и слично, али и двије опције захваљујући којима би корисници те мреже могли да почну да зарађују новац.

Једна од тих опција су тзв. супер пратиоци, односно претплата на мрежу и профиле с којом би пратиоци добили некакав ексклузиван садржај који не би био доступан онима који неће плаћати претплату. Друга таква опција требало би свим корисницима Twitterа да омогући давање напојнице особама које прате и чији рад цијене. Захваљујући једној корисници те мреже, ове недјеље сазнали смо како би требало да изгледа опција давања напојнице корисницима Twitterа.

На профилу те друштвене мреже, лево од опција за праћење, нотификација и иконе три тачкице (кликом на њу отварају се нове опције на овој мрежи) требало би се појавити икона новчаница. Кликом миша, односно додиром прста на екрану телефона и таблета по тој икони, појавиће се попис неколико платформи путем којих ће се моћи платити корисницима. Међу њима налази се и апликација Cash App (чији је Ceo  шеф Twitterа Дорси) потом Bandcamp, Patreon, PayPal и Venmo.

Осим на самом Twitterу, ова компанија припрема и сличну могућност давања напојнице и унутар свог конкурента Clubhouseu - Twitter Spaces.

Из Twitterа о новим опцијама још ћуте тако да није познато када би на корисничке профиле могли додати опцију плаћања напојнице, а није познато хоће ли та опција бити доступна свим корисницима или само неким популарнијим, с већим бројем пратилаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана