Укидају се лајкови: “Наши животи више неће имати смисла”

Б92
Укидају се лајкови: “Наши животи више неће имати смисла”

Љуте се инфлуенсери јер ће изгледа морати да промјене посао. Наиме, убудуће њихови пратиоци на Инстаграму неће моћи да виде колико лајкова имају фотографије или снимци нити коме се те објаве допадају. Тестирање се већ обавља у Канади, Ирској, Италији, Јапану, Бразилу, Аустралији и Новом Зеланду.

Да ли је ова друштвена мрежа, као што многи сматрају, најопаснија за ментално здравље младих, колико је оправдана одлука да се лајкови скривају, али и како ће се то одразити на зараде инфлуенсера, питамо овог јутра Андреја Петровског, ИТ стручњака, директора Шер Церт-а.

“Кад скролују свој фид и листу свих постова, људи не виде колико је људи лајковало неки пост, чиме се постиже једна врсту једнакости између постова”, објаснио је Петровски.

На питање да ли то значи да се ова “новооснована професија” након укидања лајкова гаси, он је рекао да ће се то видјети.

“Све више видите да су спонзпорисани постови на Инстаграму заправо неки профили, а не производи, што значи да су донекле инфлуенсери постали производ Инстаграма”, истакао је Петровски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана