Twitter лансирао своју верзију аудио соба за разговоре

Г.С.
 Twitter лансирао своју верзију аудио соба за разговоре

Управо чињеница да могу имати исте могућности као да користе Clubhouse , а да при томе не морају инсталирати нову апликацију и регистрирати нове корисничке рачуне, чини се главна предност Twitter Spacesa.

Апликација Clubhouse  добила је велик број поклоника након што су ју почели користити Елон Муск и друштво. Но, Clubhouse је доступан само корисницима iOS-a  и то онима који имају среће и добију позивницу.

Управо је то одлучио искористити Twitter  па је своју нову опцију, Twitter Spaces, лансирао прво на Android. Ради се о новој опцији у Twitterovoj  апликацији која заправо пружа исте могућности као Clubhouse  - организацију "соба" у којима се води аудио цхат, преноси Зимо.

Корисници Twittera  тако могу директно са свог паметног телефона отворити властиту собу и позвати друге кориснике на разговор или се пак придружити другим собама и разговорима.

За покретање ове могућности довољно је притиснути дугме  "Create a Tweet" " у апликацији и из падајућег изборника одабрати Спацес. Корисници могу изабрати до 10 судионика који ће бити позвани на разговор у собу. Организатор је тај који може одобрити прикључивање соби, али и који одређује ко од корисника може говорити.

Корисници могу одабрати желе ли сачувати снимку разговора или ипак преузети транскрипт разговора (тренутно доступно само на енглеском језику).

Управо чињеница да могу имати исте могућности као да користе Clubhouse, а да при томе не морају инсталирати нову апликацију и регистровати нове корисничке рачуне, чини се главна предност  Twitter Spacesa.

Ако желите испробати Spaces прије свих, а не видите ову опцију у својој Twitter  апликацији, провјерите да ли вам је апилкација ажурирана као и користите ли посљедњу верзију Android оперативног система те јесте ли укључени у програм бета тестирања.

У противном ћете морати још мало причекати да постане доступна свима.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана