Твитер уводи ознаку за "државне" налоге

Танјуг
Foto: Илустрација

САН ФРАНЦИСКО- Компанија Твитер јуче је саопштила да ће сљедеће седмице додати ознаке за идентификовање више рачуна повезаних са властима неке државе, укључујући личне налоге свјетских лидера, ''како би корисници имали више контекста за геополитичке дискусије на платформи''.

Међу новим земљама чији ће званичници и институције бити означени је и Србија.

Остале нове земље у којима ће високи званичници и институције бити означени су Канада, Куба, Еквадор, Египат, Њемачка, Хондурас, Индонезија, Иран, Италија, Јапан, Саудијска Арабија, Шпанија, Тајланд, Турска и Уједињени Арапски Емирати, преноси Ројтерс.

У августу је Твитер саопштио да ће почети да етикетира налоге државних медија као што су руски Спутњик и кинеска Синхуа, и неких кључних владиних званичника из пет сталних чланица Савјета безбједности Уједињених нација - Кине, Француске, Русије, Велике Британије и САД.

Та платформа је најавила да проширује своје ознаке на кључне владине званичнике и институције који су били „глас националне државе у иностранству'''' из земаља Г7 и већине земаља у којима је Твитер идентификовао оно што сматра државним информационим операцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана