Твитер покреће нове могућности: Твитови који нестају након 24 сата

Кликс
Foto: Ројтерс

Твитер је проширио своје могућности и лансирао нову опцију "fleets", а у питању су твитови који нестају након 24 сата, слично као фотографије на Снепчету и Инстаграму.

Из компаније су раније објавили план у вези са твитовима који ће нестајати након 24 сата, а могућност је тестирана у Бразилу, Италији, Индији и Јужној Кореји.

"Неки од вас су нам казали да им је твитовима неугодно, јер је све јавно и трајно. Увијек постоји притисак да ће се касније појавити ретвитови", писали су то корисници Тvитеровом директору дизајна Џошуи Херису и менаџеру производа Сему Хавесону.

Будући да ''fleets'' нестају након једног дана, људима ће помоћи да се осјећају угодније дијелећи личне и случајне мисли, мишљења и осјећаје.

Неки корисници Твитера који експериментишу са овом новом опцијом кажу да је то отворило простор за узнемиравање на интернету због великог броја нежељених директних порука.

''Fleets'' могу садржавати текст, фотографије и видеозаписе који ће бити доступни на самом врху временске линије на Твитеру и профилу.

Из Твитера су потврдили и да раде на значајки уживо која би омогућила корисницима и да разговарају унутар тих лајв јављања, а почетком ове године су увели и нову функцију твитовања снимљених гласовних биљешки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана