Топ 5 трикова за лакши живот на интернету: Да ли их све знате?

Г.С.
Топ 5 трикова за лакши живот на интернету: Да ли их све знате?

Једна од главних предности технологије је то што би требало да нам олакшава живот. Међутим, у неким случајевима га додатно закомпликује. Када се то деси, пробајте неки од ових савjета.

 

 

1. Поново отворите затворени таб интернет-прегледача

Свима се дешава да у прегледачу имају десетак отворених табова, а да случајно затворе погрешан. Можете да отворите историју прегледача и да поново отворите таб одатле, или то можете урадити помоћу тастатуре. Комбинације су Цтрл+Схифт+Т (Wиндоwс) или Цомманд+Схифт+Т (Мац рачунар).

2. Подijелите Yоутубе видео-снимак на тачно одређеном времену

Ако гледате неки Yоутубе снимак и хоћете да га поделите тачно у одређеном времену, то није тешко учинити. Само кликните "схаре" дугме испод видеа, и онда да штиклирате "почни од ___(одређено време)". Затим, копирајте добијени линк.

На тај начин, особа која уђе на видео који сте јој послали, аутоматски ће га видети од времена које сте одабрали.

3. Претражујте као нинџа користећи "Сите:"

Гоогле претрага може да буде прилично напорна. Међутим, и то можете да сузите тако што ћете да претражите нешто само у оквиру одређене интернет-странице. Отворите Гоогле у свом прегледачу и укуцајте "сите:", а затим интернет страницу коју бисте да претражите, преноси УСА Тодаy.

4. Исеците сцреенсхот без додатних програма

Прављење скриншотова је готово свакодневна ствар, али често вам је само део потребан. Можете, наравно, да отворите Паинт или нешто слично, али можете и да користитие програме који су баш зато и убачени у ваш рачунар. Ево како.

* Цомманд+Схифт+5 (Мац рачунар)

* Старт -> Претражите Сниппинг тоол (Wиндоwс 10)

5. Опозовите слање е-маил поруке

Да ли сте послали е-маил свима на мејлинг листи, а био је намењен само једној особи? Ако користите Гмаил, имате могућност да исправите ово. Потребно је само да подесите време током ког можете да опозовете поруку.

Да бисте то урадили, одаберите Сеттингс->Ундо сенд->Наместите "Сенд цанцеллатион период" (највише је 30 секунди)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана