Телеграм има 70 милиона нових корисника због пада Фејсбука

ГС
Foto: ГС

Русија је саопштила да је тај инцидент показао да је Москва била у праву када је развила своје сопствене интернет платформе, као и друштвене мреже.

Апликација Телеграм стекла је у понедјељак више од 70 милиона нових корисника захваљујуćи шестосатној блокади Фејсбука и сервиса за размјену порука, попут ВхатсАпа, Инстаграма и Мессенгера, објавио је њен оснивач Павел Дуров.

Фејсбук је блокаду приписао "погрешној промени конфигурације", која је спријечила 3,5 милијарди њихових корисника да приступе услугама ВхатсАпп, Инстаграм и Мессенгер. Проблем је изазвао глобални пад система који је трајао више од шест сати, тиме га учинивши највећим проблемом те врсте до сада.

"Дневна стопа раста Телеграма премашила је сва очекивања. Дочекали смо избеглице са других платформи, њих преко 70 милиона у једном дану", написао је Дуров на свом Телеграм каналу.

Он је додао да су неки корисници у Сјеверној и Јужној Америци можда имали мањих потешкоцћа јер су милиони људи пожурили на Телеграм, апликацију за размену текстуалних и мултимедијалних порука на Андроид, иОС и Виндовс уређајима, али је услуга обично добро радила за веćину корисника, објаснио је Дуров.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана