Телефон вам је упао у воду? Стручњаци кажу да би ово могло да помогне, а није рижа

Г.С.
Телефон вам је упао у воду? Стручњаци кажу да би ово могло да помогне, а није рижа

Ако вам је телефон икада упао у воду или сте га полили неком течношћу, нисте сами у томе. Према писању портала Scinece Alert, чак 25 одсто корисника паметних телефона суочило се са тим проблемом.

Срећом, то не значи да сте остали без њега. Стручњаци савјетују да га покушате спасити у неколико корака.

1. Одмах искључите уређај.

2. Ако је ваш телефон водоотпоран, а ви сте га потопили или прелили нечин што није вода, стручњаци из компанија Apple и Samsung препоручују да га исперете у чистој води (али не директно испод славине јер га тако можете оштетити).

3. Добро обришите уређај папирним марамицама или меком крпом.

4. Лагано га протресите како бисте избацили воду из отвора за пуњач, али припазите да га не тресете прејако јер тако течност може да продре дубље у унутрашњост телефона.

5. Извадите СИМ картицу.

6. Употребите компримовани аеросол за избацивање воде. Немојте телефон сушити феном јер топлота може да оштети гумене дијелове и екран.

7. Осушите телефон, посебно улазе за прикључке.

8. Телефон ставите у херметички затворену посуду испуњену пакетима силикагела (то су они пакетићи који долазе с новим ципелама или торбама) или другог средства за сушење које ће упити влагу.

9. Не пуните телефон док не будете сигурни да је потпуно сув јер пуњење уређаја у којем још има влаге може да проузрокује додатну штету. Сачекајте барем пет сати након што вам се учини да је телефон сув.

Ипак, ако вам ови кораци не помогну не покушавајте сами да га отворите и даље сушите, већ се за помоћ обратите сервису, преноси Index.hr

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана