Телефон идеалан за неспретне: Отпоран на падове и ради под водом VIDEO

РТС
Телефон идеалан за неспретне: Отпоран на падове и ради под водом VIDEO

Најиздржљивији паметни телефон који је тренутно доступан на тржишту намијењен је првенствено запосленима у индустрији, али има и неколико карактеристика због којих би се можда допао и млађим корисницима.

"Cat" телефони су уназад неколико година познати по својој издржљивости и отпорности, а најновијим моделом који носи назив S52 показали су да и те како могу да на једном мјесту обједине компактност, лијеп дизајн, отпорност и високе перформансе.

На самом почетку телефон се чини за нијансу робуснијим, дебљим и прије свега, тежим. Фронтално је смјештена горила глас заштита, рам је израђен од алуминијума, а позадина од веома отпорне пластике.

Када је ријеч о самој издржљивости, инжењери који стоје иза овог уређаја тврде да је телефон отпоран на десет узастопних падова са висине од једног метра и 80 центиметара. Ту је и "IP 68" сертификат на ваодоотпорност и отпорност на прашину, а рад под водом се подразумијева, пише РТС.

Потпуно очекивано за овај, као и за све пређашње "Cat" телефоне на снази, је могућност коришћења док су на рукама рукавице, тако да се глов мод показао веома корисним у ситуацијама коришћења на терену.

Слотови за три картице налазе се на фино урађеној лијевој страни телефона и приступа им се веома једноставно, без стандардних иглица. Једна од интересантнијих ставки код S52 тиче се платформе тул-бокс која обилује са прегршт ауторизованих апликација намијењених за различите послове.

У поређењу са конкурентним паметним телефонима присутним на тржишту, "Cat" S52 најслабије парира када је ријеч о камерама, мада је квалитет фотографија на веома солидном нивоу. Стиче се утисак да је софтверска подршка нешто сиромашнија, па тако професионални мод сликања или, рецимо, слоумоушн снимање видеа, нису у оптицајама.

Иако за нијансу робуснији у односу на моделе смартфона на које смо ових дана навикли, овај телефон има своје адуте. Атрактиван је и јединствен по својој изради и једноставности коришћења. Чини се да ће инжењери телефона "Cat" са наслиједником модела S52 бити још ближе реализацији свог циља, а он је да се допре до различитих типова корисника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана