Шта су суперапликације и како могу да буду успјешне?

GS
Foto: Printscreen

Вјероватно сте вид‌јели да се термин "суперапликација" сада појављује гд‌је год да погледате.

Од WeChat-a до Граб-а, суперапликације су постале изузетно популарне широм Азије – и у складу са тиме, платформе на западу у последње време проширују своје капацитете како би достигле статус "суперапликације".
 

Марк Закерберг, оснивач и власник Фејсбука, укључио се у ту дискусију - а реномирани магазин TechCrunch чак је објавио и текст у којем се полемише о томе која ће апликација доминирати јавним простором: Твитер, Пејпал или Волмарт. Али шта је уопште суперапликација, шта одређује њен успех и може ли да постоји више од једне?

 

На тржишту се налазе хиљаде апликација, а неке су популарније од других у зависности од региона. Ипак, гдjе год да сте на планети, корисници деле исту жељу за једноставношћу и за тиме да имају само једну апликацију за све што им је потребно: од друштвених мрежа до услуга плаћања, пословних опција и слично. Е, ту суперапликација долази до изражаја!

 

Обухватите свакодневне, основне ствари

Како би суперапликација била успјешна, она мора да препозна шта је то што просечни корисник ради на дневном нивоу. Што више различитих задатака апликација може да обави на истој платформи, то је статус суперапликације јачи. Само размислите о томе које све поступке човјек предузима током дана и – добићете одговор, преноси Б92.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана