Sonyјев “савитљиви” телефон ће бити потпуно провидан?

Глас Српске
Sonyјев “савитљиви” телефон ће бити потпуно провидан?

Након што је Royole представио први паметни телефон са савитљивим екраном на свијету, сличне уређаје су почели да најављују и остали произвођачи. Послије компанија Самсунг, Huawei, Xiaomi, Oppo... изгледа да ће у посао са “савитљивим” телефонима намjерава да се укључи и Sony.

Свjетска организација за интелектуалну својину (WIPO) је јапанској компанији је 22. новембра одобрила патент под називом "Display Device And Electonic Apparatus", који се надовезује на два претходно већ одобрена патента.


Патент описује паметни телефон са два екрана, код кога је један екран постављен са предње а други са задње стране кућишта.

Главни екран садржи више елемената који емитују свјетлост, док други садржи елеменате који управљају свjетлошћу. Захваљујући томе, уређај ствара ефект провидног екрана са обије стране.

Патент описује шест различитих модова екрана, по три за сваку страну. Тако екран може бити прозиран, полупрозиран или стандардно - непрозиран.

Телефон на преклоп са оваквим екраном, могао би да има чак четири панела, сваки окренут један према другом, како би се могао да се створи потпуни ефекат провидног екарана.

Детаљније описе патента можете пронаћи на интернет сајту LetsGoDigital.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана