Sony патентирао нови дизајн PlayStation џојстика

Agencije
Sony патентирао нови дизајн PlayStation џојстика

Нови PlayStation контролер имаће доста унапређења у односу на постојећи, судећи према новој Sony-јевој патентној пријави, али се неће много разликовати по дизајну.

Прототип дизајна новог контролера унет је у базу World Intellectual Property Organisation 26. децембра ове године. Према илустрацији која се налази у тој пријави, изглед новог контролера неће се много промијенити у односу на тренутне контролере. Разлике које се уочавају је да нови контролер неће имати ПС дугме, али се умјесто тога на задњој страни појављују два нова тастера.

По свему судећи, ти додатни тастери ће бити програмабилни. Њима ће моћи да се доделе одређене функције, како би управљање у играма било што интуитивније. Поред тога, уочава се да је премјештена позиција Бек тастера.

У овом тренутку није сигурно да ли је ово коначан дизајн, пошто лако може да се десе неке додатне промене, као ни да ли ово бити контролер за ПС5. Такође, у овом тренутку не можемо да кажемо ни да ли ће икад ово превазићи фазу цртежа и постати конкретан производ, али свакако указује на правац у коме Sony размишља када је развој контролера у питању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана