Sony коначно открио изглед конзоле Плеј Стејшн 5 и наслове нових игара

ГС
Sony коначно открио изглед конзоле Плеј Стејшн 5 и наслове нових игара

Након дугог чекања Sony је гејмерима коначно показао дизајн пете генерације конзоле Плеј Стејшна, заједно с мноштвом фантастичних наслова игара које стижу с конзолом.

Како се може видјети на фотографијама, Плеј Стејшн 5 има црну језгру окружену закривљеним бијелим ивицама испод којих се назире плаво свјетло. Конзола долази заједно са црним држачем на којем стоји вертикално. Конзола се може и положити, али при томе ефекат плавог свјетла није толико јак.

Уз PS 5 долазе и елегантно дизајнирани џојстици, држачи за џојстике, слушалице, даљински, пуњач те бежични хеадсет.

Када је ријеч о играма, уз PS 5 стижу и два наставка најпродаванијих издања PS 4, и то Spiderman: Miles Morales i Horizon: Forbideen West. Остали истакнути наслови укључују Гранд Турисмо 7 и дугоочекивану хорор игру Ресидент Евил 8.

"Иако је још много неодговорених питања о PS5, као што су цијена и датум лансирања, мислим да је Sony учинио све што је потребно приликом откривања новог уређаја", коментарисала је Лаура Кате Дале, позната интернет критичарка игара.

Корисници друштвених мрежа имају подијељено мишљење о изгледу нове конзоле. Неки кажу да изгледа као ЊиФи одашиљач, док су други задовољни промјеном дизајна.

Сонyјева нова машина стиже на тржиште крајем године, заједно с Мicrosoft-oвим ривалом конзолом Xбоx Series C.

Конзола Плеј Стејшн 5 долази седам година након PS4. Оно што је до сада познато јесте да је опремљена АМД Зен 2 процесором и графичким чипом који се темељи на АМД РДНА 2 архитектури.

Конзола PS 5 ће подржавати и 8К дисплеје, а долази уз надограђени хардвер који је дизајниран како би ужитак играња подигли на један сасвим нови ниво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана