Сигнал надмашио WhatsApp и у области размјене фотографија

ГС
Сигнал надмашио WhatsApp и у области размјене фотографија

Милиони фотографија свакодневно се шаљу путем апликација за размјену порука. Да би били сигурни да не оптерећују сервере, већина messengera, укључујући WhatsApp, компресује датотеке које шаљете.

Међутим, Сигнал сада уводи опцију слања 4К фотографија када желите да пошаљете слику у оригиналном квалитету.

Опција за слање веће резолуције фотографија тренутно је доступна у најновијем Сигналу бета в5.11.0 - а можете је преузети из АПК Миррор-а. Једном када преузмете ажурирање, не морате више да се петљате око било каквих подешавања. Док шаљете слику, једноставно додирните икону слике у доњем лујевом углу и одаберите Хигх да бисте послали 4К слике.

Ако покушавате да замислите како ова промјена у квалитету изгледа у пракси помоћу ове поставке, ево примјера.

Слика резолуције 6944  x 9248 пиксела, тешка 11,6 МБ, примаоца стиже резолуцијом 3075  x 4096 пиксела и величином датотеке 1,4 МБ. Када се пошаље са подешавањем Стандард, иста слика се смањује на резолуцију од 1201  x 1600 пиксела и величину датотеке од 204 КБ, преноси Б92.

Иако разлика између ових слика не мора нужно бити осетљива, добро је што Сигнал нуди својим корисницима могућност слања слика вишег квалитета. Уколико вам нешто значи, Телеграм вам омогућава пренос слика у пуној величини. Технички,   WhatsApp такође омогућава пренос слика веће резолуције ако их пошаљете као документ, али то није тако једноставно као што бисмо жељели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана