"Шифровани од почетка до краја": Фацебоок Мессенгер добија нове опције за аудио и видео позиве

Agencije
"Шифровани од почетка до краја": Фацебоок Мессенгер добија нове опције за аудио и видео позиве

Компанија Facebook тестира шифроване аудио и видео позиве преко опције Secret Conversations у апликацији Messenger, преносе специјализовани медији. Како се наводи, аудио и видео позиви упућени преко тајних разговора биће "шифровани од почетка до краја на свим вашим активним мобилним уређајима".

Facebook је представио тајне разговоре као експерименталну функцију за Messenger 2016. године, омогућавајући корисницима да шаљу "end-to-end" шифроване поруке а чини се да би ускоро енкрипција требало да буде омогућена и за аудио и видео позиве.

Међутим, пошто је ова функција тренутно у тестној фази и Facebook тек треба да потврди да ће се уопште и објавити, можда ће проћи неко вријеме прије него што заиста будете могли да упућујете аудио или видео позиве на безбједнији начин.

Facebook је, иначе, почетком ове године објавио да планира да уведе "end-to-end" енкрипцију на свим својим популарним апликацијама за размјену порука у склопу приступа више усмјереног на приватност корисника.

Истовремено, власти Велике Британије, САД и Аустралије недавно су тражиле од те компаније да осигура да сигурност његових корисника не буде угрожена, као и да органима за спровођење закона омогући приступ комуникацијама на својим сервисима за размјену порука прије него што настави са увођењем енкрипције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана