Самсунг кажњен због обмањујуће рекламе о водоотпорности

Танјуг
Самсунг кажњен због обмањујуће рекламе о водоотпорности

Аустралијски тржишни регулатор саопштио је данас да је суд наложио локалној подружници Самсунг Електроникса да плати казну од 14 милиона аустралијских долара (9,65 милиона америчких долара) због обмањујућих огласа о водоотпорности неких њених паметних телефона.

Компанија Самсунг Аустралија је признала да је обмањивала купце неких модела ''Галакси'' телефона о нивоу водоотпорности, саопштила је Аустралијска комисија за заштиту конкуренције и потрошача (АCCC), преноси Ројтерс.

Регулатор је поднио тужби против компаније у јулу 2019.

У саопштењу се наводи да је Самсунг Аустралија између марта 2016. и октобра 2018. објавила рекламе у продавницама и на друштвеним мрежама у којима се тврдило да се телефони могу користити у базенима или морској води.

АCCC је, међутим, примио стотине притужби у којима су корисници навели да њихови смартфони не функционишу како треба или су чак потпуно престали да раде након што су били изложени води.

У лажним рекламама је "промовисана битна поента за продају Галакси телефона. Многи потрошачи који су купили Галакси телефон су можда били изложени обмањујућим огласима прије него што су донијели одлуку да купе нови телефон," рекла је Ђина Кас-Готлиб, председница АCCC-а.

Самсунг није одмах одговорио на Ројтерсов захтјев за коментаром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана