Русија: "Неће бити забрањен Youtube"

Agencije
Русија: "Неће бити забрањен Youtube"

Не постоје планови да се забрани Yоутубе у Русији, рекао је руски премијер Дмитриј Медведев у годишњем интервјуу за 20 руских телевизијских кућа.

"Нико не планира да забрани било шта, и Youtube ће наставити да ради као и досад. Они који зарађују на Youtube-у и даље ће моћи да то чине, мада то не зависи од вас, већ од политике Youtube-а", рекао је Медведев, одговарајући на питање блогерке Анастасије Мејеве.

Како је додао, Youtube има стриктна правила о ауторским правима, као и она о пословним уговорима и другим аспектима комерцијализације интернета.

Коментаришући забране на интернету, руски премијер је објаснио да оне нису ефикасне, да их је лако заобићи, а да такозвани Закон о сувереном интернету (Рунету) није усмјерен на забране.

"Тај закон има потпуно други циљ - да нас не искључе са интернета ако би то некоме пало на ум. Када су код нас почеле несугласице са Американцима, озбиљно се разматрало питање да нас искључе из система верификације плаћања. То је оно што се назива низак ударац, у ствари, објављивање рата. Ипак, говорило се о томе", оцијенио је Медведев, пише Спутник.

"Зашто онда не би заврнули славину која је повезана са интернетом? Нисмо сигурни да нас у одређеном тренутку неће искључити са нечега", оцијенио је Медведев, истакавши да се низ функција повезаних са интернетом извршава у САД.

Он је закључио да ће Закон о сувереном интернету омогућити да се заштити интернет у Русији.

Русија је усвојила Закон о сувереном интернету, такозваном "Рунету", који је ступио на снагу 1. новембра са циљем да се заштити одрживи рад интернета у случају појављивања пријетњи за његово функционисање из иностранства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана