Red Bull Solo Q: Тражи се најбољи LoL играч у БиХ

ГС
Red Bull Solo Q: Тражи се најбољи LoL играч у БиХ

Након одлично примљеног прошлогодишњег Red Bull Player One првенства, ускоро стиже ново издање овог великог такмичења за рекреативне играче игре League of Legends (LoL).

Такмичење се ове године одвија под именом Red Bull Solo Q, а разлог више да се љубитељи LoL-а одмах почну припремати је тај што би Соло Љ најуспјешнијем од њих могао широм отворити врата професионалног еспорта.

Осим прилике да себи, свијету и еспорт скаутима покажу своје вјештине, учесници ће имати могућност да се домогну вриједне награде - титуле државног Red Bull Solo Q шампиона и пласмана на регионално финале у Данској. Наиме, БиХ је од ове године једна од преко 34 државе у Red Bull Solo Q мрежи, што значи да ће највећи LoL талент из наших крајева одмјерити снаге са изазивачима из свих крајева планете.

Такмичење Red Bull Solo Q ће званично бити отворено 23. јуна, за све аматерске LoL играче из БиХ узраста 16 година и старије, а његова прва фаза биће реализована кроз онлajн квалификације. Кроз четири квалификацијске рунде, испуњене борбама „један на један", добићемо 8 финалиста који ће се пласирати у велико финале.

Било да су у питању рекреативци који једну од најпопуларнијих видео игара данашњице играју са друговима у локалној играоници или појединци који из своје собе доминирају мапама овог виртуелног свијета, домаћи 'LoL-аши' ће добити јединствену шансу да свој дугогодишњи хоби претворе у непоновљиво интернационално искуство, а могуће и улазницу у друштво професионалних еспорт играча. 

На том ће им путу сигурно стајати и Soge (Ђорђе Благојевић), који је освојио прошлогодишње издање такмичења и пласирао се у топ 8 на свјетској смотри у Бразилу. Хоће ли се појавити достојан изазивач или ће Soge одбранити титулу, остаје да се види.

Пријаве ће бити отворене током читавог трајања онлajн такмичења, те се могу поднијети путем web платформе Toornament, док за више детаља и правилник такмичења посјети званични Discord овог такмичења, преко којег ће се одвијати сва комуникација између играча и организатора. Финални догађај биће преношен уживо на Tiltproof YouTube и Twich каналима.

Друго издање Red Bull Solo Q БиХ биће реализовано уз експертску подршку Tiltproof GG тима, дугогодишнег партнера Ред Була. Исти партнери (Tiltproof и Ред Бул) су ове године већ организовали два веома успјешна еспорт евента - Pubg Open Cup и CSGO БиХ Лигу.

(Klix)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана