Провјерите да ли сте хаковани

Г.С.
Провјерите да ли сте хаковани

Сајт Have I Been Pwned у своју базу додао скоро пола милиона налога украдених од стране RedLine малвера.

Сервис за провjеру обавиjештења о хаковању и пробијању сервиса/налога корисника, сада омогућава да се провјери да ли је ваш имејл један од 441.000 налога украдених током кампање са RedLine малвером.

RedLine је тренутно најраспрострањенији малвер за крађу информација, а дистрибуира се преко фишинг кампања са малициозним документима, преко YouTube превара и кроз сајтове са warez/crack фајловима.

Након што се инсталира, RedLine малвер покушава да украде колачиће, креденцијале, кредитне картице иинформације које се аутоматски попуњавају у интернет прегледачима.

Такође, малициозни програм краде и податке из VPN И ФТП клијената, новчанике са криптовалутама и може да преузима софтвер и извршава команде на зараженим рачунарима.

RedLine подаци, који садрже 441.557 јединствених имејл адреса, су наводно украдени од стране LastPass корисника. Сада су додати у Have I Been Pwned базу, како би корисници знали да ли су изложени опасности.

Нажалост, уколико је корисникова имејл адреса излистана у RedLine малвер логовима, није довољно да се само промjени лозинка за повезани налог.

Корисници ће морати да промене све лозинке које се налазе на њиховим уређајима, укључујући корпоративне VPN и имејл налоге и друге личне налоге.

На крају, уколико је корисников имејл излистан као дио RedLine базе, потребно је да скенира свој рачунар антивирус софтвером, како би се пронашао и уклонио инсталирани малвер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана