Представљен нови "ајфон 11"

Агенције
Представљен нови "ајфон 11"

Компанија "Епл" управо је представила 11. генерацију свог паметног телефона - "ајфон", за који је директор технолошког гиганта из Купертина Тим Кук рекао "да је најбољи паметни телефон до сада".

Уређај долази у три верзије: као основни "ајфон 11" и двије премијум верзије "ајфон 11 про" и "ајфон 11 про макс".

Највећа промјена код новог модела је додавање још једне камере на полеђини уређаја, па "једанаестица", у односу на прошлогодишњи "ајфон XР", који је имао само једну широкоугаону камеру од 12 МП, долази са још једном 12 МП ултрашироком камером, са подршком са два пута оптичким зумом. Новина код камера је и увођење најт мода.

"Ајфон 11" долази са "LCD TrueTone" екраном дијагонале 6,1 инча, а кућиште телефона је конструисано од анодизованог алуминијума и стакла. Уређај покреће најновији "А13 Bionic" процесор. Иако није објавио више детаља о свом чипсету, "Епл" тврди да је А13 најбржи ЦПУ, са најбржим графичким процесором за телефоне.

Нови "ајфон 11" је водоотпоран на дубинама до два метра, има "Enhanced Face ID" опцију, која омогућава брже препознавања лица, а напаја га батерија капацитета 3110 mAh. "Ајфон 11" ће имати почетну цијену од 699 долара.

Већи "ајфон 11 про" модели стижу са неколико измјена у дизајну, кућиштем од нерђајућег челика, мат завршницом, као и са више снаге за обављање свих функција.

"Ајфон 11 про" модели имају још једну, широкоугаону, камеру на полеђини, од 12 МП, која омогућава додатни зум. Ту је и мод рада, под називом "Deep Fusion", који креира девет фотографија са све три камере, које потом спаја у једну фотографију високог квалитета.

Камере, смјештене на полеђини уређаја, чине и највећи дио дизајнерских промјена код нових "ајфон 11 про" и "про макс" телефона, јер стижу спаковане у четвртасти, испупчени модул.

"Ајфон 11 про" и "про макс" такође користе "A13 Bionic" процесор, који је за око 20 процената бржи него А12 када су у питању ЦПУ и ГПУ брзине. Присутан је и бржи НПУ за анализирање фотографија и видеа у реалном времену, као и "Machine Learning Accelerators", који помажу да ЦПУ постигне више од милијарду операција у секунди.

Оба телефона су опремљена "Super Retina OLED" екранима, дијагонала истих као код прошлогодишњих модела: 5,8 инча за "ајфон 11 про" и 6,5 инча за "ајфон 11 про макс". Нови дисплеји троше за 15 одсто мање енергије него раније, а посједују и ХДР и "Dolby Vision" компатибилност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана