Покренут музеј Winamp "скинова"

Г.С.
Покренут музеј Winamp "скинова"

Инжењер компаније Facebook Џордан Елдреџ покренуо је виртуелни музеј који садржи колекцију од чак 65.000 скинова, односно визуелних рјешења чувеног софтвера за преслушавање музике Winamp.

 

На основу колекције непрофитне дигиталне библиотеке Интернет Archive и сопствене архиве, Елдреџ је осмислио приступачан и јединствен формат виртуелног музеја са колекцијом од чак 65.000 "скинова".

Елдреџ наводи да још увек употпуњује колекцију за овај аутентични пројекат и позива све који имају "скинове" да их донирају и тако додатно обогате музеј намијењен сјећању на времена када је интеракција са технологијом била далеко једноставнија.

"Ово је легендарни тренутак у историји интернет умјетности", оцијенио је Елдреџ након што је представио музеј који показује естетску вриједност софтвера креираног прије 23 године.

Од аниме, гејмерских и сци-фи па све до визуелних решења посвећених одређеним умјетницима, главним јунацима цртаних филмова, јавним личностима, у овом иновативном, а поврх свега носталгичном виртуелном музеју, можете да проведете сате тражећи "скинове" који су крајем деведесетих и почетком 2000-их красили Winamp.

Скинове можете погледати овдје.

Wинамп су 1997. године развили програмери Џастин Френкл и Дмитри Болдирев и њихова компанија Нуллсофт. Двије године касније, софтвер су продали АОЛ-у за 80 милиона долара, док је Wинамп 2014. године преузела онлине платформа Радиономy.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана