Погледајте снимак из 1994. у којем Бил Гејтс говори о Мајкрософту и Еплу VIDEO

ГС
Foto: Принтскрин

На Јутјубу је објављен 15-минутни снимак из 1994. у којем тадашњи директор Мајкрософта Бил Гејтс изражава добродошлицу новим радницима те им образлаже како је ова компанија настала и како се развијала.

Видеозапис је објављен на Јутјуб каналу Центра за историју рачунарства из Кембриџа. Гејтс је тада имао 39 година те је већ тада био изнимно богат. Према пословном листу Форбс, имао је богатство од 9,35 милијарди долара, а сада има богатство од 136 милијарди долара.

У обраћању је имао ријечи хвале за компанију Епл, што је изненађујуће с обзиром на то да је Епл највећи Мајкрософтов конкурент. Подсјетио је како је једну од највећих корпорација на свијету основао с пријатељем Паулом Алленом.

Говорио је и о десктоп рачунарима, посебно се осврнувши на мишеве као један од дијелова ових рачунара. Истакао је да су они постали врло профитабилни за Мајкрософт, али да су с оним првим произведеним направили грешку.

Према ријечима Гејтса, првобитно је наручено 50.000 комада, али да им је била потребна цијела година да их продају. У међувремену, објашњава, дизајн мишева се побољшавао, преноси Klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана