Пет најбољих медијских плејера за Windows

Глас Српске
Пет најбољих медијских плејера за Windows

Не знате који бисте медијски плаyер одабрали међу многобројнима који су у понуди?

 Ево избора пет плаyера за које вjерујемо да ће најбоље одговарати вашим потребама и жељама.

VLC Media Player

VLC Media Playerје најпопуларнији софтвер за репродукцију мултимедијских садржаја на свијету који на једном мјесту нуди практично све што би могло да вам затреба, као и напредне поставке и могучности прилагођавања, а уз то је и бесплатан, пише tportal.hr.

Недостатак му је то што је поприлично захтијеван, па неће најбоље функционисати на старијем хардверу. Ипак, зато ће се без проблема носити са најпопуларнијим видео форматима (MP4, AVI, MKV), читати датотеке с ДВД-а, ЦД-а и УСБ-а те преносити видео уживо стреамингом.

PotPlayer

PotPlayer је јужнокорејска бесплатна апликација која је, попут VLC-а, намијењена онима који траже решење за већину задатака и проблема на једном мјесту. Али, за разлику од VLC-а одлично се носи са већим датотекама и новијим видео форматима, а нуди и више могућности прилагођавања као и напредне функције као што су пpreview сцена, означавање боокмарком, снимање видео клипа... Уједно мање оптерећује ресурсе као што је то случај са VLC-ом. Доступна је само за оперативни сиситем Windows.

Media Player Classic

Media Player Classic је ветеран међу апликацијама за репродукцију медијских садржаја. Брз је, не оптерећује прекомjерно компјутерске ресурсе и нуди напредне функције попут преузимања поднаслова и интеграцију са сервисом Скyпе.

Још од 2003. године омиљена је алтернатива Windows Media Playerу. Од 2006. развија се у два различита смера: Home Cinema (MPC-HC) и Black Edition (MPC-BE). Home Cinema бољи је избор за свакодневне, мање захтијевне кориснике. Лаган је, подржава најновије видео стандарде и формате. Black Edition је надограђено издање за захтијевне кориснике, с више функција, побољшања и надоградњи, али и компликованије за коришћење.

ACG Player

Веома је лаган, врло једноставног корисничког интерфацеа, с подршком за управљање гестикулацијом и пописима за репродукцију, рад у више прозора, стреаминг уживо, промjену приказа поднаслова... Има и још лакше издање Ax-Lite Vide Player, које је још брже, иако нема неке функције које пуно издање нуди.

MVP

MVP умjесто традиционалног корисничког интерфацеа нуди минималистичке контроле за управљање, углавном прилагођене за коришћење компјутерског миша иако је изврсно прилагођен и раду на екранима осjетљивим на додир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана