Пет најбољих едукативних апликација за дјецу

ГС
Foto: Илустрација

Понекад може бити тешко заокупити дјецу, посебице кад нема школе и вртића.

Већина родитеља обично посеже за таблетима или мобилним телефонима да се дјеца могу играти кад им је досадно. Но, може бити тешко одлучити које апликације вриједи преузети (па чак и купити), а камоли одлучити које су сигурне и прилагођене дјеци, преноси wall.hr.

У наставку вам доносимо 5 апликација за учење дјеце која су старија од 2 године.

Маша и медвјед

Омиљени цртани филм већине дјеце има и своју апликацију која кроз едукативне игрице помаже дјетету развити координацију покрета. Доступна је на енглеском и њемачком језику, а бесплатна је И за Андроид И ИОС уређаје.

Imagination Playground 3D Builder

Imagination Playground је бесплатна апликација која има могућност грађења виртуалних модела од 3Д коцкица, а старија дјеца могу научити и основе градитељства, физике и геометрије проучавајући како гравитација утјече на њихов модел.

RunMarco

Бесплатна Апликација RunMarco осмишљена је да дјецу од најраније доби учи логичком размишљању и програмирању. Главни је задатак помоћи Марцу доћи од точке А до точке Б слагањем понуђених наредби.

Oli helps animals

Апликација која помаже осјећај одговорности и помагања другима код дјеце. Дјеца упознају што раде ватрогасац, полицајац и лијечник те морају ријешити различите задатке попут гашења ватре или помагања болесној мачки. Намијењена је дјеци старијој од 4 године.

Сунчица

Ова едукативна бесплатна апликација обухваћа читање, бројање, препознавање предмета и слова намијењена је вртићкој и предшколској доби па је савршена опција ако ваше дијете тренутно не иде у вртић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана