Ово су најпопуларније апликације за Андроид

ГС
Ово су најпопуларније апликације за Андроид

Сајт MakeUseOf креирао је листу апликација које се највише преузимају преко "Play store".

На прва четири мјеста су апликације које су у власништву компаније Меtа.

Потребно је истаћи да MakeUseOf у своју листу није укључивао апликације које долазе унапред инсталиране на Андроид уређајима. То значи да на листи нису Google Play Servis (10 милијарди преузимања), Gmail (девет милијарди), Google Maps (6,9 милијарди), Youtube (10 миијарди). Нису укључене ни апликације које су унапред инсталиране на Самсунговим телефонима.

1. WhatsApp

Популарна апликација има 8,413 милијарди преузимања и представља најпопуларнију свјетску алатку за слање инстант порука. WhatApp је бесплатан.

2. Facebook

Иако је дуго био на првом мјесту, бројни скандали, сумњиве праксе приватности и "Delete Facebook" покрет нису превише утицали на апликацију, која је и даље у врху (6,95 милијарди преузимања). Facebook је бесплатан.

3. Facebook Messenger

Присуство Facebook Messenger на трећем мјесту (5,67 милијарди преузимања) показује колику контролу Закербергова империја има на тржишту апликација за телефоне. Facebook Messenger је такође бесплатна апликација.

4. Инстаграм

Инстаграм је још једна апликација из Меtа система, а у посљедње вријеме добија велики беој ажурирања чиме привлачи још већи број корисника (4,197 милијарди преузимања). Инстаграм је бесплатан.

5. ТикТок

Међу Топ 5 највише преузиманих апликација на Play store-у, налази се и ТикТок (2,843 милијарди преузимања). Апликација је бесплатна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана