Нова друштвена мрежа расте брже него YouTube

Г.С.
Нова друштвена мрежа расте брже него YouTube

Нова видео платформа YurOn повезује своје кориснике на нови начин, користећи тзв. повезане видео разговоре (енгл. threaded conversations). Ова конверзација функционише тако што корисници постављају питања и одговарају на њих путем кратких видео снимака.

За само неколико мјесеци од покретања, YurOn је привукао више од 5.000 корисника, који данас на тој друштвеној мрежи проводе више времена него на Тwitterу.

До сада је креирано више од 5.000 видео снимака са више од 100.000 прегледа - што је више него што је YouTube имао у истој фази свог раста, пише “ZdNet”.

Комуникација функционише тако што на YurOn-у потражите питање на које желите да одговорите и објавите видео снимак. Свако у YurOn заједници може да одговори стварајуćи тако повезани видео разговор (thread). Корисник има 30 секунди видео записа за започињање разговора.

Можете да тражите теме које вас занимају или само да се креćете кроз питања и одговоре. Не постоје посебни филтери или алгоритми вођени валидацијом, преноси “PC Press“.

Платформа развија нове начине за креаторе видео снимака да уновче своје thred-ове, као и могућност да пласирају ексклузивне садржаје који ће се наплаћивати.

YurOn апликација је доступна за преузимање из iOS и Андроид продавница, а занимљиво је и то да YurOn омогућава корисницима да у њега инвестирају и да посједују дио те платформе за само 10 долара.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана