Најбогатији човјек на свијету тражи раднике у БиХ: Рјешаваћеш свјетске проблеме

ГС
Foto: Танјуг/АП

Америчка компанија Тесла, водећи свјетски произвођач електричних аутомобила, почео је потрагом за радном снагом и у БиХ.

Како се наводи у огласу, Тесла тражи раднике за своју велику фабрику у Берлину, у Њемачкој.

Овог пута компанија тражи "техничара за роботику". Оглас је расписан на порталу за тражење посла mojposao.ba и на српском је језику.

"Тесла представља једну мисију: Убрзање и прелазак на одрживу енергију. У року од неколико година развијене су револуционарне стратегије и производи који су у великој мјери успјешно лансирани на тржиште. Ово је могуће само кроз изузетне брзине, иновације и ефикасности. За наставак Теслине невјероватне приче о успjеху, сада и у Европи, Gigafactory Берлин је савршена основа. Најважнији стубови за ово су наши запослени. Њихова страст, мотивација и спремност осигуравају постизање наших циљева. Ми вас тражимо да заједно наставимо ову успјешну причу", стоји у огласу.

Нуде се бројне погодности за овај посао.

"Радићете у нашој врхунској Gigafactory, гдје ћете ријешавати најзанимљивије свјетске проблеме с најбољим и најпаметнијим људима који дијеле страст да мијењају свијет. Теслин компензацијски пакет укључује конкурентну плату и Теслине акције или бонусе. Уобичајене погодности које нудимо укључују 30 дана годишњег одмора, пензиони план фабрике, животно и инвалидско осигурање запосленика, бесплатно пуњење електричних возила, попусте на производе и разне услуге превоза", стоји у оглaсу.

Оглас је отворен до 20. априла 2023. године.

Иначе, ово није једина веза Тесле с БиХ, преноси Бизнис.инфо.
У Фабрици "Pass" у Бијељини, која производи савитљиве цијеви за ауто-индустрију, крајем прошле године су најавили проширење погона и могућност доласка америчке фирме "Тесла". Прецизније речено, у тој фабрици би се могли радити неки дијелови за Теслине аутомобиле.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана