Најбезбједнији телефон на свијету: Никада нисте чули за њега, а ово је већ пети модел

Г.С.
Најбезбједнији телефон на свијету: Никада нисте чули за њега, а ово је већ пети модел

Рачунари са двоструким и мулти бутовањем популарна су пракса код искусних корисника јер им омогућава да имају неколико засебних “профила”. Многи користе овакве функције због безбједности, па је помало изненађујуће што овај тренд није заживио и на мобилним уређајима.

Зато нам право из Финске, земље која нам је обезбједила један од најпопуларнијих телефона икада, Нокију 3310, долази мобилни телефон Bittum Tough Mobile 2C.

Овај смартфон је чврст изнутра као и споља, али то вjешто прикрива суптилним дизајном бизнис телефона. Ради на два оперативна система - стабилном Андроиду 9 и сопственом Secure OS-у (који је заснован на Андроиду), а долази и са бесплатним Yubuko 5 NFC сигурносним кључем.

Два оперативна система су потпуно одвојени један од другог, а уређај посjедује и стално укључен VPN и подршку за сопствено Bittiuмово управљање мобилним уређајима. Штета што није укључена заштита мобилне крајње тачке.

Сам уређај је и MIL-STD-810G и IP67 сертификован, што значи да сигурно може да издржи покоји ударац. Такође, долази и са режимом приватности који се може активирати једним притиском на дугме, онемогућавајући Bluetooth, микрофон и камеру.

Подаци о цијени још нису доступни, али с обзиром на то да Touth Mobile  2 кошта око 1.400 евра, нови модел 2C не би смио да буде јефтинији од тога.

Bittium мобилни телефони, иначе, нису заступљени код нас на тржишту (бар не званично), али имају велики углед у пословном свијету управо због своје безбједности. До сада су изашли модели Bittium Tough Мобиле, Bittium Tough Mobile R Р, Bittium Tough Mobile C, Bittium Tough Mobile 2 и овај, најновији, Bittium Tough Mobile 2C.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана