На чудним плимама – Маск сахранио Твитер, подигао гусарску заставу и привремено закључао канцеларије

ГС
Foto: Танјуг

Запосленима у „Твитеру“ речено је да ће канцеларије компаније бити привремено затворене, пише Би-Би-Си.

У поруци, у коју је Би-Би-Си имао увид, наводи се да ће канцеларије компаније бити привремено затворене и да ће бити отворене у понедjељак. Разлог за затварање није наведен.

Такође, запослени се моле да се повинују политици компаније тако што о повjерљивим информацијама неће разговарати на друштвеним мрежама или са новинарима.

Као да читава ситуација у Твитеру није довољно чудна, Маск је са свог налога на мрежи поставио гусарску заставу без икаквог даљег коментара. Убрзо послије тога поставио је и мим на ком алудира да је стари „Твитер“ сахрањен.

 

Прије два дана Индепендент и Вашингтон пост су пренијели да је запосленима у „Твитеру“ речено да ће морати да раде дуге смјене високим интензитетом или да напусте компанију.

У имејлу се захтевало да радници, ако желе да остану у компанији, морају одмах да се изјасне да прихватају нове услове. У противном, добиће отказ уз три мјесечне плате.

Почетком мјесеца, нови менаџмент „Твитера“ отпустио је 50 одсто радне снаге.

Данашње обавјештење о привременом затварању канцеларија долази у тренутку када велики број запослених није пристао на нове тражене услове и дао отказ.

На Твитеру је почео и да трендује хаштаг #LoveWhereYouWorked уз салутирајући емоџи као знак да напуштају компанију.

Бивши радник, који је за Би-Би-Си говорио под условом анонимности, рекао је да „када се прашина слегне, у компанији ће вјероватно остати мање од 2.000 радника".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана