Microsoft Teams је управо постао алтернатива WhatsApp -у

ГС
Foto: Википедија

Microsoft Teams је сада доступан за личну комуникацију са породицом и пријатељима бесплатно, нудећи много више функција од WhatsApp-а.

Microsoft Teams није прво име које вам пада на памет ако тражите алтернативну комуникациону платформу за WhatsApp, међутим, Teams  се до сада прославио као платформа за сарадњу на радном месту, а коначно постаје и ваша омиљена платформа за одржавање контакта са породицом и пријатељима.

Microsoft  сада објавио да је Teams  доступан и за личну употребу, а бесплатан је на мобилним уређајима (Android и iOS), радној површини као и на webu.

Дакле, које функције имате у Microsoft Teams-у? Па, за почетак можете да ћаскате са пријатељима и члановима породице. Па чак и ако немају апликацију на телефону, тимови ће вам омогућити да комуницирате с њима путем СМС-а. Али то није све. Можете да креирате задатке и листе обавеза директно из ћаскања, олакшавајући сарадњу на породичном догађају, као што је следећа организација роштиља у природи. Штавише, такође можете да закажете састанке и делите позиве без напуштања ćаскања. Ускоро ће вам Teams омогућити да креирате анкете у апликацији.

Долазећи на видео позиве, Teams омогућава да бесплатно водите видео позив са до 300 учесника до 24 сата. Међутим, ово је привремена погодност за еру пандемије и ускоро се од ње одустаје. Чак и послије тога, тимови ће вам омогућити бесплатне 24-часовне видео позиве за интеракције 1 на 1, док ће групни позиви бити ограничени на 100 учесника током највише 60 минута. А у случају да вас приказ плочица подсјећа на исцрпљујуће канцеларијске видео позиве, Teams има режим “Заједно” који мења поглед на изглед виртуелног кафића или салона ради опуштенијег осећаја.

Штавише, постоје неке занимљиве могуćности да се изразите, попут GIF -ова, анимација у комуникацији и емоџија током видео позива. И само у случају да сте пропустили групни видео позив, и даље можете надокнадити забаву јер Teams чува текстуални разговор током групног видео позива. Још једна погодност је та што свако може да прими Teams позив и придружи се видео позиву путем weba, чак и људи који немају Teams налог.

Још једна сјајна карактеристика је контролна табла која чува све медије и датотеке дијељене у ћаскању на једном мјесту и то чини за сваки разговор. И само у случају да сте забринути, можете да направите засебне профиле за посао и породицу и да се пребацујете између њих, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана