Microsoft спрема нови дизајн Windows логотипа, али и стотину редизајнираних икона

Agencije
Microsoft спрема нови дизајн Windows логотипа, али и стотину редизајнираних икона

Microsoft протеклих дана подешава свој нови лого и иконе за многе апликације оперативног система, а колико је до сада познато, више од стотину икона добиће нови дизајн.

Протеклих годину дана говори се о томе да произвођач софтвера планира ремонт икона, а нове Office иконе тек су почетак. Бројна редизајнирања део су великог напора за модернизацију Microsoft-a у складу с принципом Fluent Design.

"Са најновијим таласом редизајна икона, суочили смо се са два велика креативна изазова. Требали смо да креирамо иновације и промjене уз то да одржимо присност према потрошачима. Такође смо морали да развијемо флексибилан и отворен систем дизајна како бисмо остали досљедни Microsoft-у", појаснио је Џон Фридман, корпоративни потпредсjедник дизајна и истраживања у Microsoft-у.

Већина измјена на иконама нису превелике, али изгледају далеко досљедније када десетине њих посматрате заједно. Чини се да је Microsoft усмjерио дио својих дизајнерских напора на рјешавање проблема са иконама Windows. Windows 10 има пуно недосљедних икона које се појављују у поставкама и апликацијама, а неке старе иконе датирају десет година уназад.

Постојећи Windows лого, који се користи у Windows 8 и 10, једнобојне је плаве боје, док је нови лого израђен у више нијанси плаве боје при чему је свака четвртина познатог прозорчића обојена у другу нијансу плаве. Microsoft ће измијенити и друга подручја Windowsa, укључујући и начин на који можете брзо приступити поставкама или центру за обавјештења. Microsoft ће наставити свој рад на редизајну икона и у 2020. години.

Претраживач Microsoft Edge већ има нову икону, док и сам Office има модернији лого. Још је мого тога што се треба уредити, кажу из Microsoft-a, а компанија би се могла посветити и ремонту мобилног дизајна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана