Microsoft и Linux ближи него икада: Linux GUI апликације стижу на Windows 10

Agencije
Microsoft и Linux ближи него икада: Linux GUI апликације стижу на Windows 10

Иако је већ најављено да ће са новом надоградњом Windows 10 у потпуности добити и подршку за Linux кернел, сада се иде корак даље. Из Мicrosofta обећавају да ће Linux GUI апликације радити нормално на Windows 10 оперативном систему.

 

Драматично приближавање Wиндоwса Линуx системима заиста нико није очекивао. Међутим, лепе ствари ипак могу да се догоде. Уз хардверско убрзање ГПУ-а, као и подршку за Linux кернел, Microsoft нам доноси и потпуну подршку за Linux GUI апликације, које ће се покретати уобичајено као и оне за Windows.

Ово ће бити омогућено без да Windows корисници морају да користе X11 прослеђивање, и намењено је програмерима да покрећу Linux интегрисана развојна окружења (ИДЕ) заједно са уобичајеним Wиндоwс апликацијама.

Лоше графичке перформансе до сада су биле проблем, међутим све ће се то променити новом подршком. Windows 10 ускоро ће добити додатну подршку за убрзање ГПУ хардвера помоћу Linux алата.

Више информација о овом потезу Мicrosoft ће објавити касније током године.

Сва ова најновија Линуx побољшања очигледно су усмерена на програмере који желе да користе њихов оперативни систем за развој. Делује да Мицрософт коначно иде у правом смеру и да ће направити систем који је озбиљан за сваког програмера и оног ко се бави ИТ-ем, пише ПЦ Пресс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана