Маск се први пут обратио запосленицима Твитера: Трошкови су нам већи од прихода

ГС
Foto: Танјуг

Након што је у априлу постигао договор о куповини Твитера, амерички милијардер Илон Маск се по први пут састао са запосленицима с којима је разговарао о будућности компаније.

У онлајн сесији која је трајала око сат, Маск је окупио 8.000 запосленика Твитера те им је представио планове за унапређење рада ове компаније.

"Желим да Твитер допринесе бољој, дуготрајној цивилизацији у којој боље разумијемо природу стварности. Надам се да би нам Твитер могао помоћи да боље разумијемо природу универзума колико је то уопште могуће схватити", рекао је Маск запосленицима.

Такође, нагласио је како очекује да ће у будућности Твитер користити око милијарду људи на планети што је четири пута већи број у односу на тренутну корисничку базу.

Осим тога, Тајмс наводи како се Маск дотакао бројних тема укључујући и раст компаније, потенцијална отпуштања, анонимност, апликација из Кине те постојања ванземаљских облика живота.

"Састанак на којем је Маск учествовао из хотелске собе, сугерише да је он спреман закључити куповину Твитера. У тај потез се сумњало посљедњих седмица када је милијардер и власник Тесле и компаније СпејсИкс покренуо питање лажних налога на Твитеру", пише Тајмс.

Иако детаљи састанка између запосленика и Маска нису познати, Тајмс истиче како је Маск одговарао и на питања која се тичу рада на даљину.

"Маск је рекао запосленима да подржава идеју рада на даљину с обзиром на то да се развој софтвера разликује од послова који се тичу израде аутомобила. Међутим, нагласио је како би одсуство рада из уреда могло допринијети опадању 'духа компаније' те је изразио наду да ће се више запослених опредијелити за рад из уреда", наводи се у извјештају.

Упркос томе што су запослени Маска директно питали да ли ће бити отпуштања из компаније, милијардер је избјегао директан одговор на ово питање, преноси Klix.

"Тренутни расходи премашују приходе. То није сјајна ситуација. Компанија треба оздравити", рекао је Маск.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана