Маск се извинио запосленом због начина на који је комуницирао с њим

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЛОС АНЂЕЛЕС- Извршни директор Твитера Илон Маск извинио се због начина на који је комуницирао с једним запосленим преко те платорме, који је покушавао да сазна да ли је отпуштен, преноси Би-Би-Си.

Извињење је услиједило након што је запослени Хали Торлајфсон твитовао Маску наводећи "Ваш шеф ХР (одјељење људских ресурса) није у стању да потврди да ли сам запослен или не", на шта је Маск одговорио: "Који сте посао радили?"  

Послије низа питања и одговора које су размијенили, Торлајфсон је рекао да је добио мејл у којем је потврђено да је отпуштен.

Маск је у објави на Твитеру тог запосленог описао као "најгорег", али је објаву накнадно избрисао. Након неколико сати је упутио извињење.

"Желио бих да се извиним Халију због мог погрешног разумијевања његове ситуације. То се темељило на стварима које су ми рекли да су биле неистините или, у неким случајевима, истините, али безначајне. Он размишља о томе да остане на Твитеру", написао је шеф Твитера. 

Тхорлајфсон је 2021. продао своју креативну агенцију Уено Твитеру, али није откривено за коју суму.

Спекулише се да би му Твитер морао платити позамашан износ по одласку из компаније.

Он има мишићну дистрофију и водио је кампању на Исланду за бољи приступ инвалидским колицима.

Он је у понедјељак за Би-Би-Си  изјавио како није могао да добије одговор од Твитеровог ХР-а о томе да ли је отпуштен.

"Моја је теорија да су погриешили и сада траже све што могу да пронађу како би ово приказали као оправдани отказ да избјегну испуњавање својих уговорних обавеза", рекао је.

Према локалним медијима, када је продао своју фирму Твитеру, тај Исланђанин је намјерно структурирао посао како би платио високу стопу пореза исландској влади.

Прошле године четири су га медија прогласила особом године на Исланду.

Бивше колеге су убрзо подржале Торлајфсона, истакавши да не схватају због чега му пријети отказ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана