Маск: Рад од куће је морално погрешан

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ВАШИНГТОН- Рад на даљину је будалаштина и морално је погрешан, изјавио је извршни директор компаније Тесла Елон Маск, у својој посљедњој рунди критика на рачун те праксе запошљавања која је дефинисала еру пандемије вируса корона.

У интервјуу за телевизију ЦНБЦ, Маск, један од најбогатијих људи на свијету, назвао је технолошке раднике Силиконске долине "лаптоп класом која живи у ла-ла-ланду".

Он је рекао да вјерује да рад у канцеларији повећава продуктивност - и да запослени који су одбили да се врате у радно окружење након што су ограничења ковид-19 престала, треба да се "спусте на земљу" и врате на посао као и сви други.

"Цијела ствар о раду од куће..., мислим, постоје неки изузеци, али мислим да је појам рада од куће помало као, знате, лажни цитат Марије Антоанете 'Нека једу колаче' ", рекао је Маск у великом интервјуу.

"Заиста? Радићете од куће и натераћете све остале који су направили ваш аутомобил да дођу да раде у фабрици? Натјераћете људе који вам праве храну да буде достављена - да не могу да раде од куће? Људи који долазе да поправљају твоју кућу? Они не могу да раде од куће, али ви можете? Да ли то изгледа морално исправно? То је збркано", додао је Маск.

Упитан да ли вјерује да је то морално питање, он је одговорио "да".

"То је питање продуктивности, али је и морално питање", рекао је Маск и додао да би људи требало да се спусте на земљу "у вези са тим с...њем, јер траже од свих осталих да не раде од куће док раде - то је погрешно.”

Директива о повратку у канцеларију у Силицијумској долини и широм САД наишла је на отпор радника, што је фрустрирало руководиоце.

Продуктивност у компанијама је очигледно ослабила, а очекивања инвеститора су расла, што је навело руководиоце компанија као што су Амазон и Салесфорце да захтијевају да се радници врате у своје канцеларије, наводи ЦНБЦ.

Маск је и раније био отворени критичар рада на даљину.

Након што је купио Твитер за 44 милијарде долара, Маск је у новембру послао и-мејл свим запосленима у којима им је рекао да им више неће бити дозвољено да раде од куће, осим ако он то лично не одобри и да треба да очекују да ће бити у канцеларији 40 ​​сати недјељно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана