Маск пронашао одговарајућег кандидата за извршног директора Твитера

Танјуг
Маск пронашао одговарајућег кандидата за извршног директора Твитера

ЊУЈОРК - Власник Твитера Илон Маск изјавио је да је пронашао правог кандидата за позицију извршног директора ове друштвене мреже, али није објелоданио о коме је ријеч.

-Узбуђен сам што могу да објавим да имамо нову извршну директорку Твитера. Она почиње да ради за око шест недјеља - објавио је Маск на Твитеру.

Маск је потврдио да ће преузети послове “извршног предсједника и техничког директора за надзор производа, софтвера и система”, пренио је Ројтерс.

Овај потез ће вјероватно ублажити нервозу инвеститора компаније Тесла који су све више забринути због времена које Маск посвећује Твитеру.

Илон Маск је, који је и власник компаније „СпејсИкс“која се бави свемирским пројектима, крајем прошле године је обзнанио да трага за кандидатом за позицију извршног директора Твитера.

-Даћу оставку на мјесто извршног директора чим нађем некога ко је довољно глуп да прихвати тај посао - изјавио је тада Маск.

“Волстрит џорнал” објавио је да је предсједница глобалног оглашавања и партнерстава у компанији NBC Universal Линда Јакарино у преговорима да постане нова извршна директорка Твитера.

Јакарино ради у NBC-у дуже од деценије,  гдје је била заговорник за проналажење бољих начина за мјерење ефикасности оглашавања, наводи амерички лист.

Она је уједно била и једна од кључних играча у покретању стриминг сервиса Pecock.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана