Маск гради нову фабрику у Тексасу

Срна
Маск гради нову фабрику у Тексасу

ДАЛАС - Компанија СпејсИкс, у власништву Илона Маска, гради нову фабрику у Тексасу за своју сателитску широкопојасну услугу Старлинк, према објављеном огласу о радним мјестима за инжењере, чиме овај милијардер наставља са улагањима у ту јужну америчку државу.

Маск, који води неколико футуристичких компанија, укључујући “Теслу”, Неуралинк и Боринг, преселио се у децембру из Калифорније у Лоун Стар Стејт (Тексас), да би се усредсредио на нови погон произвођача електричних аутомобила и његов подухват СпејсИкс, преноси Ројтерс.

Ексцентрични амерички предузетник је објавио у уторак на Твитеру “стварање града Старбејса у Тексасу”, не износећи даље детаље.

У огласу СпејсИкса о радним мјестима за инжењере у Старлинку наведено је да се отвара “нов, модеран” производни погон у Остону, у Тексасу, како би се ишло у корак са глобалном потражњом.

Старлинк планира мрежу од десетака хиљада сателита у ниској земаљској орбити који би пружали гобално брзи интернет.

Маск је раније изјавио да ће Старлинк, чије је сједиште тренутно у Редмонду, у Вашингтону, бити главни извор финансирања његових даљих планова, као што су развој ракете Старшип за путничке летове на Мјесец и евентуални покушај колонизације Марса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана