Мајкрософт представио Виндовс 11 са редизајнираним менијем

Танјуг
Foto: Илустрација

ВАШИНГТОН- Најновија верзија Мајкрософтовог компјутерског оперативног система Виндовс 11 од данас је доступна и могу је бесплатно преузети сви корисници Виндовс10.

Представник Мајкрософта Панос Панај изјавио је да је најновија верзија дизајнирана да буде једноставнија за кориснике. Рекао је да нови систем неће представљати екстремно одступање од онога на шта су људи навикли и што им је познато и да ће чак и корисници који се слабије разумију у технологију лако могу извршити надоградњу.

Као примјер је навео свог оца који има 89 година и који је само притиснуо дугме да покрене надоградњу. Додао је да су експерти већ детаљно тестирали Wиндоwс 11 и да је увјерен да неће бити већих проблема. Виндовс 11 има низ значајних промјена у дизајну, као и неке промјене у раду система.

Стартни мени је центриран на екрану, заједно са иконама на таскбару. Када се кликне на дугме Стар отвара се мени често коришћених апликација. Панај је рекао да је развој Виндовса  11 подразумијевао посматрање како људи користе компјутере, на шта желе да кликну, где им је усмјерен поглед и слично.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана