"Мајкрософт" нуди "Виндоуз" и у клауду

Срна
"Мајкрософт" нуди "Виндоуз" и у клауду

СИЈЕТЛ - Амерички технолошки гигант "Мајкрософт" саопштио је данас да ће свој оперативни систем "Виндоуз" нудити и као услугу у клауду, с циљем лакшег приступа пословним апликацијама са више уређаја.

Услуга ће бити названа "Виндоуз 365" и биће покренута 2. августа и радиће попут куповине новог рачунара јер ће фирме или школе навести колико им је за нову машину потребно снаге, меморије и складишног простора.

Међутим, умјесто чекања на долазак физичког рачунара, послодавац или ученик ће приступити оперативном систему у клауду путем постојећег компјутера, ајфона или било којег другог уређаја све док је интернет претраживач компатибилан са "HTML5".

Верзија система у клауду створена је на основу информација добијених од клијената који су тражили да послодавци и ученици имају бржи и лакши приступ рачунару без обзира на физичку локацију.

Услуга је слична такозваним виртуелним или удаљеним десктоповима која је присутна у протеклих неколико деценија али неопходан им је софистициран технолошки сектор за постављање и управљање.

"Мајкрософт" је изразио наду да ће технологија "Виндоуз 365" олакшати власницима мањих фирми или мањим школама употребу без веће технолошке службе и са предвидивим мјесечним трошковима на основу јачине виртуалног компјутера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана