Мајкрософт најавио гашење Линкедин мреже у Кини

Тањуг
Мајкрософт најавио гашење Линкедин мреже у Кини

ЊУЈОРК - Компанија Мајкрософт је најавила данас да ће угасити локалну верзију Линкедина у Кини, који је последња велика америчка друштвена мрежа која наставила рад у тој земљи.

У саопштењу Мајкрософта се наводи да ће ЛинкедИн бити затворен због „знатно изазовнијег пословног окружења и повећаних захтијева усклађивањем с новим прописима у Кини", преноси ЦНБЦ.

Умјесто тога, амерички технолошки див ће у Кини покренути веб сајт за тражење посла који нема ЛинкедИнове функције друштвене мреже.

ЛинкедИн је покренут у Кини 2014. године са ограниченим функцијама осмишљеним тако да буду у складу строжим законима о интернету у тој земљи.

Одлука о гашењу ове мреже донијета је пошто је кинески интернет регулатор наложио ЛинкедИну у марту да боље модерира своје садржаје за шта је компанији дат рок од 30 дана, објавио је Вол Стрит Журнал позивајући се изворе упознате с материјом.

Нова Мајкрософтова платформа у Кини, под називом "ИнЏобс", неће укључивати друштвене садржаје нити ће омогућавати корисницима да дијеле објаве или чланке.

Према подацима портала Статиста, Кина је треће највеће тржиште америчке компаније. Главни извршни директор Мајкрософта Сатја Надела изјавио је у јулу допринос ЛинкедИна годишњим приходима компаније износи око 10 милијарди долара.

Мајкрософт је купио Линкедин 2016. године за 26,2 милијарде долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана