Мајкрософт лансира 10. септембра мобилни са два екрана

Srna
Мајкрософт лансира 10. септембра мобилни са два екрана

ЊУЈОРК - Корпорација Мајкрософт је саопштила данас да ће се њен паметни телефон са два екрана Сурфејс Дуо, који ради на Алфабетовом Андроид оперативном систему, наћи у продавницама од 10.септембра по почетној цијени од 1.399 долара.

Сурфејс Дуо се затвара као књига. За разлику од Самсунговог уређаја Галакси З Фолд 2 који има један екран направљен од специјалног савитљивог стакла, тако да се он склапа попут књиге, Дуо има два традиционална екрана одвојена шарком, али синхронизована да раде заједно, преонси Ројтерс

На медијском брифингу уочи најаве Сурфејса Дуо, руководство Мајкрософта је представило овај телефон као алат за продуктивније обављање послова уз коришћење њихових апликација, као што многи запослени користе опцију дуалних монитора на својим персоналним рачунарима.

На пример, у компанијској апликацији за тимско чатовање, видео чат заузима један екран, док други екран приказује часкање у писаној форми.

Подешавање са двоструким екраном такође омогуцћава корисницима да упарују апликације које нису Мајкрософтове, попут упоредног покретања друштвених мрежа Твитер и Инстаграм.

Из Мајкрософта су навели да поруџбине у претпродаји за овај уређај почињу да примају данас преко њиховог веб сајта, као преко АТ&Т и БестБаја (БестБуy).

Уређаји ће радити на бежичним мрежама компаније АТ&Т, Верајзон Комјуникејшенс и Т-Мобајл УС.

Сурфејс Дуо нема 5Г могућност повезивања. Уређај ће у почетку бити доступан само у Сједињеним Државама, а компанија није дала временски оквир кад би могао да га лансира на друга тржишта, наводи Ројтерс.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана