LG представио смартфон Wing с два ротирајућа екрана

ГС
LG представио смартфон Wing с два ротирајућа екрана

Компанија LG је званично представила свој смартфон с два екрана и ротирајућим механизмом, а цијена је и даље мистерија.

LG је у протеклих неколико година имао мобителе с два екрана као што су G8X ThinQ и Velvet, али је нови модел под називом Wing другачији. Ради се о првом уређају под LG-јевим брендом " Explorer Project ".

Смартфон има два ОЛЕД панела, први је стандардни 6,8-инчни главни екран без ивица и зуба, а испод је 3,9-инчни панел. Умјесто отварања, уређај посједује ротирајући механизам. Мањи екран се користи као додатни "прозор" за кориштење друге апликације или за додатну функционалност.

LG је замислио кориштење другог екрана за контролисање камере, док се главни користи за неометано видно поље. Након окретања, главни екран се може користити и као тастатура за одговарање на поруке приказане на мањем екрану.

Екрани се у комбинацији могу користити за играње игара и стреаминг или нпр. за прегледање друштвених мрежа током гледања ногометне утакмице.

С обзиром на постојање поменутог механизма, поставља се питање колико ће бити издржљив.

Иначе, смартфон је добио Qualcomm Snapdragon 765G процесор с интегрисаним X52 модемом за 5Г подршку, 8 GB RAM -а, 256 GB интерне моеморије, батерију од 4.000 mAh, сензор за отисак прста интегрисан у екран, а подржава и бежично пуњење. Највећа мана је то што није отпоран на воду.

Уређај је тежак 260 грама, а његова дебљина износи нешто више од једног центиметра, преноси Klix.

Селфи камера се извлачи захваљујући поп-ап механизму, а назад је главна камера од 64 MP, "стандардна " ултраширока од 13 те још једна ултраширока камера од 12 MP с гимбалом.

Цијена још увијек није позната.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана