„Леново“ представио нови Chromebook 3

Агенције
„Леново“ представио нови Chromebook 3

ХОНГ КОНГ - Компанија „Леново“ представила нови 11-инчни Chromebook 3 који је већ доступан у продаји.

Chromebook 3 се може купити за 229 долара путем интернет странице компаније „Леново“, а придружио се јефтиним Chrome ОS уређајима међу којима су Chromebook 3 Duet који кошта 279 долара те Flex 5 за који је потребно издвојити 359 долара.

Нови модел замјенује 14-инчни Chromebook 3 који је био насљедник Chromebookа S340. Тај модел је коштао 249 долара и више није доступан у продаји.

Нови 11-инчни екран је мањи, али су неке његове спецификације боље у односу на 14-инчни. Екран је свјетлији са 250 нита у односу на 220 нита претходног модела, а меморија је повећана са 32 на 64 гигабајта. То ће добро доћи онима који желе имати много Андроид апликација, похранити фотографије и други садржај.

Доступна је и нова боја за коју из „Ленова“ кажу да се ради о онyx црној боји у два тона са текстуром, док је 14-инчни модел био сиве боје. Нови Chromebook је тежак 1,12 кг и лакши је од претходника. То би га могло учинити привлачним онима који траже секундарни уређај за коришћење у кући или студентима који га желе носити у својим торбама. Екран није осјетљив на додир.

- Као и претходник, нови уређај посједује два USB-C порта, два USB-A порта, утор за слушалице и читач microSD картице. Добио је 720p камеру и батерију од 42Wh, а уз њега долази и 45W АC адаптер. Користи Inter Celeron N4020 процесор који је довољан за један Chromebook - објавио је The Verge.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана