Колико и како се зарађује на Инстаграму

ГС
Колико и како се зарађује на Инстаграму

Инфлуенсери и активни корисници могу зарадити хиљаде долара за објаве на Инстаграму.

Као резултат тога, познате славне особе с великим бројем пратилаца уграбе велике послове, док се други боре за повећање броја пратилаца, репутације, ангажмана и још много тога.

Али колико новца заиста можете зарадити на Инстаграму и који корисници утичу на то?

Не постоји једнозначан одговор на питање колико се новца може зарадити на Инстаграму јер на висину зараде утиче неколико варијабли.

Неки од њих укључују тржишну област, број пратилаца, начин монетизације, стопе ангажмана и квалитету објаве, пише See Biz.

С друге стране, инфлуенсери имају право одредити своју цијену.

На примјер, мање познати инфлуенсери с до 10.000 пратиоца могу поставити своје цијене на 25-50 долара по објави, етаблирани с 30-80.000 пратиоци могу наплатити 150-350 долара по објави, док славна особа с преко 100.000 пратитеља може наплатити између 1.000 УСД и 500.000 долара по објави.

Многи сматрају да је број пратилаца једини фактор који долази у обзир за плаћање спонзорисаних објава и слично. Међутим, то није истина.

Тржишна област, квалитета објаве, репутација и ангажман пратилаца такође су важни чиниоци, јер ти фактори утичу на видљивост производа и продају.

Стопа ангажмана је један фактор који утиче на то колико новца неко може зарадити на Инстаграму. На темељу тога, инфлуенсери с мање пратилаца са високим ангажманом зарађују више када брендови плаћају на темељу њиховог нивоа ангажмана.

Пратиоци који реагују на високи ниво активности инфлуенсера вјероватно ће постати купци у блиској будућности, а то је оно што разне компаније траже.

Стопа ангажмана на Инстаграму постотак је добијен дијељењем укупног броја лајкова и коментара с бројем објава и множењем тога са 100, према Instant Famous.

Висока стопа ангажмана даје потенцијалним спонзорима до знања да пратиоци слиједе или прихватају препоруке инфлуенсера. То их тјера у посао јер ће многи пратиоци купити производ.

Друштвене мреже постале су дио свакодневног живота људи. Тачније, седам од 10 људи обраћа се друштвеним мрежама када одлучује што ће купити.

Већина се на куповину одлучује на темељу мишљења оних којима вјерује.

Можете зарадити промовишући робне марке и производе у области коју добро познајете, чак и ако немате гомилу пратилаца.

То доводи до питања: Које су најпрофитабилније нише на Инстаграму?

Љепота, мода, здравље, фитнес, путовања, посао, животни стил и луксуз тренутно су неке од најпопуларнијих ниша.

Осим тога, постоји много робних марки у тим областима које помажу у стварању пуно садржаја и успјешном уновчавању истог.

Неки инфлуенсери познати су на Инстаграму и другим платформама друштвених медија, као и у својим индустријама.

Међу њима су познати спортисти, научници и стручњаци из других подручја.

Ови појединци имају изврсну репутацију на интернету и ван њега. Многи брендови желе сарађивати с њима, чак и ако немају велики број пратиоца на Инстаграму, преноси Blic.

Због свих ових фактора не постоји децидиран одговор на питање колико Инстаграм пратилаца вам је стварно потребно да почнете зарађивати у будућности.

Међутим, можете почети зарађивати чак и с 1000 пратилаца истражујући различите изворе прихода од спонзорисаних објава, афилиате маркетинга, продаје властитих производа и нуђења услуга. Број пратилаца на Инстаграму није толико битан да се на овој платформи не би могло зарадити сa високим нивоом ангажмана од 2000 вјерних пратилаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана