Кинески гејминг студио напада највећа имена индустрије

Г.С.
Кинески гејминг студио напада највећа имена индустрије

Развојни студио кинеског технолошког гиганта Tacent-а, Timi Studios, који је направио популарне видео игре Honor of Knigs и Call of Duty Mobile, зарадио је $10 милијарди у заради прошле године, наводе неименовани извори.

Тиме је Тими постао највећи развојини студио на свијету, напомињу извори, што се до сада само спекулисало у стручној јавности. На тај начин, постављена је здрава база за даље амбиције у свијету мобилних видео игара, у којима ће се такмичити са свјетским тешкашима, развојним тимовима који раде на скупим “ААА” насловима за платформе Sony PlayStation, Nintendo Switch и Microsoft Xbox.

У допису недавно ангажованог инжењера у компанији Тими, наведено је да компанија циља да направи “ААА” игре и тиме се такмичи са великим моћницима из Јапана, Кореје, Европе и САД.

Тренутно, Tancent ствара тимове на новим локацијама, између остало и у Лос Анђелесу гдје ће бити компаније које ће правити оригинални садржај за глобалну дистрибуцију. У неком моменту технолошки див жели да пола своје зараде од игара, долази “преко баре”, у односу на садашњих 23% колико су имали у посљедњем тромјесечју 2019. године.

Претходно је Tancent објавио да је у току 2020. године зарадио око $24 милијарде у онлајн играрма, иако није речено колико су зарадили појединични тимови. Извори наводе да 40% прихода Tancent-у доноси Тими Студиос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана