Како сазнати све што Google зна о вама

Г.С.
Како сазнати све што Google зна о вама

Ad settings открива све што Google мисли да зна о вама. Овдје ћете пронаћи информације о вашој доби, сполу, послу и интересима које је Google успио утврдити док користите његове услуге.

Користећи Googleове услуге, не само претраживач већ и друге алате као што је Gmail, компанија прикупља информације о корисницима. Прикупљене информације Google користи за персонализацију огласа, у нади да ће бити прецизнији и профитабилнији. Такође, корисници имају и могућност да искључе праћење ако то желе, пише Индепендент.

Trish Kebob корисница ТикТока у одговору на пост у којем од других корисника тражи да подијеле врло осјетљиве информације које само они знају, јер се ради о њиховом послу, казала је како је Google уствари тај који узима осјетљиве информације.

"Радим у дигиталном маркетингу и мислим да Google превише задире у нашу приватност", појаснила је.

Кликом на страницу Google Ad settings отвара се велика листа интереса која је распоређена у појединачне дијелове. На врху се налази опција за искључивање персонализације, ако желите да Google не прикупља те податке.

Многи дијелови личних података могу бити нејасни и бесмислени. Међутим, неке категорије могле би бити шокантно тачне. Посебно вриједи обратити пажњу на специфичне демографске податке, као што су ниво образовања, спол, посао и доб.

Већина великих интернетских компанија има функције које вам омогућавају да видите које податке су прикупили о вама које могу продати оглашивачима.

На Facebookу, на примјер, можете отићи на страницу "ваше информације" и доћи до дијела "огласи и предузећа", гдје ћете моћи пронаћи не само оно што Facebook мисли да вас занима већ и компаније које су користиле ваше податке или отпремиле ваше контакт, преноси klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана