Како сазнати ко је платио за верификацију на Твитеру

ГС
Foto: Танјуг/АП

Од Твитер верификације нас сада дијели свега осам долара, али то не значи да је друштвена мрежа у потпуности омогућила свој статусни симбол доступним свима.

Твитер беџ који означава верификацију налога, подијељен је у двије групе: на налоге који су званично верификовани и укључују истакнуте владе, медије, забаву или друге категорије и налоге који су платили за квачицу тако што су претплаћени на Твитер Блу.

Међутим, може представљати проблем да се одреди разлика између двије опције верификованих налога, сем уколико не кликнете на сваки профил посебно. Због тога је један корисник креирао алатку која тај процес олакшава.

Eight Dollars је једноставна екстензија за прегледач, која Твитеров стандардни беџ за верификацију мијења са двије различите ознаке, које указују на то да ли је налог заиста верификован или је верификација плаћена.

Без екстензије, морали бисте да кликнете на корисников профил, а потом притиснете на квачицу за верификацију како бисте одредили да ли је корисникова верификација одобрена од стране Твитеровог особља или је за њу плаћено кроз Твитер Блу.

Екстензија је оригинално доступна за Хром, али њен креатор Волтер Лим каже да ради и на Microsoft Edge и Firefox прегледачима, док је верзија за Сафари у припреми.

За инсталирање екстензије ће бити потребно мало труда, јер је тренутно доступна само на ГитХубу и мора да се инсталира ручно преко девелопер мода прегледача, преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана