Како да што брже напуните свој телефон?

Агенције
Како да што брже напуните свој телефон?

Сви смо се бар једном, или више пута, нашли у ситуацији да треба негдjе да кренемо, а онда схватили да смо заборавили да напунимо телефон.

Ових неколико идеја и предлога могу вам помоћи да извучете максимум из кратког времена које вам је на располагању за пуњење.

Користите оригиналне адаптере и каблове

Ваш паметни телефон ће се брже напунити ако користите адаптер и кабл који су дошли у пакету са њим. То је често најбоље и најсигурније ријешење.

Ако купујете нови пуњач, обратите пажњу на ампере. На вашем пуњачу вјероватно пише нешто слично овоме: 5.0В->1А. Један ампер струје биће довољан већини смартфона.

Ако пуњач има више ампера, брже ћете моћи да напуните телефон. Ако има мање, пуњење би требало да буде спорије. Имајте на уму да је ово само оквирно правило.

Не дирајте телефон док се пуни

Искључен телефон брже ће се пунити него укључен, коме је потребна струја да би пронашао Wi-Fi, укључио екран или лоцирао GPS. Ако је искључен, батерија нема другог посла него да се пуни.

Активирајте начин рада у авиону

Подесите телефон на авионски начин рада и немојте да га користите док се не напуни. Екран је, по правилу, међу највећим потрошачима батерије.

Укључите штедљиви режим рада

Укључите штедљиви режим рада док пуните телефон. Овај трик није подједнако ефикасан као потпуно искључивање или авионски начин рада, али може добро да послужи кад је потребно да брзо допуните батерију, а, на примjер, не желите да пропустите важан позив.

Искључите све што није неопходно

Искључите све осим могућности телефонирања и смањите освjетљеност екрана на најмању могућу вредност. Први на листи треба да буду Bluetooth, GPS, Wi-Fi и NFC. Добро је и привремено онемогућити аутоматско преузимање ажурирања софтвера. Суздржите се од беспотребног “чачкања” по екрану.

Држите телефон на собној температури

Док пуните телефон, држите га подаље од извора топлоте и материјала који лако задржавају топлоту, као што је тканина. Није добро пунити телефон док га, рецимо, држите у џепу или га оставите на јастуку.

Користите додатну батерију за допуњавање

Екстерне батерије нису претjерано скупе, лаке су и лако преносиве, а могу одлично да послуже кад год се нађете далеко од утичнице или кад имате тренутке празног хода током којих можете да допуните свој телефон.

Шта би требатло да избjегавате?

Ако на брзину треба да напуните или допуните ваш паметни телефон, немојте да га повезујете на лаптоп. USB утичнице, по правилу, спорије пуне него мрежна утичница.

Такође, у таквој ситуацији немојте да пуните бежичним путем, ако баш не морате. Иако је та технологија значајно напредовала посљедњих година, ипак и даље заостаје за пуњењем путем жице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана